2009-03-10 12:20:03• hírek • Szatmar.ro

Hatan reménykednek

Trezeguet rutinja még sokat érhet
Trezeguet rutinja még sokat érhet

Három párharc még teljesen nyitott, a Bayern már páholyban érezheti magát.

A Bayern München „csak" közönsége és önmaga szórakoztatására játssza le a Sporting Lisszabon elleni mérkőzést a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóján. A másik három párviadalban viszont senki sem lazsálhat, a hat csapatnak szinte egyforma esélye van a továbbjutásra.

A legjobb helyzetben a Liverpool van, amely az első mérkőzésen Benajun góljával nyerni tudott a Real Madrid otthonában. A „királyi gárda" persze bárhol képes nyerni, ehhez azonban támadnia kell, így a Pool játszhatja az általa előszeretettel alkalmazott, várakozásra alapozott játékát. A hazaiaknál Riera eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára, Torres pedig kérdéses, míg a vendégeknél Mahamadou Diarra, de la Red és van Nisterlrooy biztosan nem lesz ott az Anfield Roadon. Ami a statisztikát illeti, a Real csak kétszer tudott nyerni a ködös Albionban, míg a „vörös ördögök" csak egyszer búcsúztak spanyol ellenféllel szemben. Érdekes, hogy a Liverpool az utóbbi kilenc évben négyszer is vereséget szenvedett odahaza egy idegenbeli győzelem után az európai kupákban, de mindannyiszor továbbjutott.

Az est legizgalmasabb mérkőzésének a Juventus és a Chelsea összecsapása ígérkezik, ahol az angolok egy gólos előnnyel lépnek pályára a Stadio Comunaléban. Előnye ellenére Guus Hiddink támadó felállású londoni együttest ígér, ám nem tudni, szándékát mennyiben befolyásolja Deco és Anelka esetleges hiányzása, mivel mindketten sérüléssel bajlódnak. A túloldalon sokkal hosszabb a sérültek listája - Legrottaglie, Zanetti, Andrade, Sissoko-, ám az olaszok bízhatnak remek hazai mérlegükben, ugyanis 2004 óta nem szenvedtek vereséget saját közönségük előtt az európai kupákban, az utolsó 13 mérkőzésen pedig mindössze három gólt kaptak. Angolok ellen 16 meccsből 10-et megnyertek odahaza. A Chelsea az idei szezonban még nem nyert idegenben a BL-ben, míg tizenegyesekkel még soha nem jutott tovább az európai kupákban.

Az est harmadik mérkőzésén a Panathinakosz a Villarrealt fogadja, mégpedig annak tudatában, hogy idegenben egy picinyke előnyt szerzett, mivel 1-1-re végzett az El Madrigalban. Márpedig ilyen körülmények között a zöld-fehérek nyolc esetből hétszer továbbjutottak. Az egyedüli alkalom, amikor ez nem így történt, az egy másik zöld-fehér egyesülethez köthető: 1966-ban a Ferencváros búcsúztatta az athéniakat. A Pana soha nem kapott ki odahaza spanyol ellenféltől, míg a Villarreal soha nem tudott úgy továbbjutni, hogy idegenben mindenáron gólt kellett lőnie.

A Sporting két héttel ezelőtt hatalmas vereséget szenvedett a Jose Alvalade stadionban a Bayern München ellen, így a visszavágó csak formalitás. Paolo Bento vezetőedző szerint a csapat becsülete a tét a bajor fővárosban, míg a túloldalon Jürgen Klinsmann szerint csapatának kötelessége a győzelem, mert ki kell szolgálniuk a szurkolóikat, akik minden jegyet megvettek a mérkőzésre. A hazaiaknál Ribery és Altintop sérült, Rensing kapus pedig pihenőt kap, akárcsak a túloldalon Liedson. A portugálok sérülés miatt Rochemback és Grimi játékára sem számíthatnak. Csak érdekességképpen, ha esetleg tizenegyesekre kerülne a sor: a bajorok soha nem veszítettek, a portugálok soha nem nyertek ily módon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: